Ik ben Moon en ik moet altijd schrijven. Ik ben geboren in 1963 in Amsterdam en schrijf al zolang ik grip heb op potloden, pennen en stiften. Ook toen ik nog helemaal geen letters kende, schreef ik al hele schriften vol. Waarover ik schrijf? Voor mijn werk over onderwijs en voor de lol over het leven en de dingen die zich voordoen. Verder schreef ik al tientallen dagboeken, honderden brieven en ook al een paar boeken. Schrijven helpt mijn gedachten te ordenen, ervaringen te verwerken en plannen te maken. Dat gun ik iedereen, vandaar mijn uitnodiging: Schrijf met Moon!
 
Heel veel dagboeken vanaf zo’n beetje mijn 8ste. De meeste heb ik bewaard, maar er is er ook een in de kachel beland. Vooral in moeilijke tijden kregen die dagboeken een impuls. Mijn eerste echte boek was een kookboek. Het was een kookboek om aan mijn dochter mee te geven die het huis uit ging. Dat was in 2014.
Daarna schreef ik boeken voor mijn werk: Begrijp jij het? Een praktijkgids voor de begeleiding van kinderen met taalbegripsproblemen. Stappen naar passend onderwijs. In 2014 stierf mijn (half)zus Nanda. Op haar verzoek schreef ik een gedenkboek, zodat haar kinderen later een herinnering op papier hadden. Roeien met de hersenen die je hebt’ was de titel die mijn zus eraan wilde meegeven. Tranen met tuiten huilde ik tijdens het schrijven. Zij was inmiddels overleden en ik voelde haar aanwezigheid toen ik haar boek tijdens een vakantie schreef. Mijn laatste boek had opnieuw met onderwijs te maken. Het heet het Grote Non-Stop Onderwijskwesties Marathon Podcast Boek. Het werd een boek met wel 362 bladzijden. Ik mocht er zelfs mee optreden tijdens de Steenwijkerlandse Schrijversavond op 29 maart 2018.
Kortom ik ben dol op schrijven en het maakt me eigenlijk niet eens zoveel uit waarover, als ik mijn ei maar kwijt kan. ‘Schrijf met Moon’ is mijn nieuwe schrijfdroom, wat hoe heerlijk is het om mijn schrijfinspiraties te delen met vrouwen ‘van een zekere leeftijd’. Om jou verder te helpen om ook jouw ideeën, frustraties, ervaringen, gedachten, wensen, herinneringen en alles wat je kwijt zou willen, maar nog nooit hebt gedurfd, aan het papier toe te vertrouwen. Heerlijk schrijven, gewoon om te schrijven. Ik gun jou dat ook!
Inschrijven