Over het leven
en de dingen die zich voordoen

Deel op facebook
Deel op pinterest

 

Wakker

Vanochtend werd ik om klokslag 7:00 uur wakker. Ik dacht aan precies een week geleden toen we ook opstonden om weer naar Nederland af te reizen.

Herinnering

Hoe we het appartement leeg en brandschoon achterlieten. Hoe we heel zwaar beladen de meeste spullen toch maar mooi in de tassen hadden weten te proppen en die tassen vervolgens in de auto. Dat ik nog even achterom keek en, hoewel het regende, toch nog die zwoele Zuid-Spaanse lucht opsnoof.

Beveiliging

Ik herinner me dat we heel mooi op schema de luchthaven van Malaga bereikten. En dat we op een redelijke tijd aansloten in de check-in rij. Er werd op zijn Spaans gecontroleerd voordat we naar de gate konden. Er piepte steeds iets als ik door dat poortje liep. Die mevrouw van de beveiliging sommeerde mij dat ik mijn schoenen uit moest trekken. Piep!!! Horloge af. Gepiep. Toen nog mijn riem af, het maakte allemaal niets uit. Het poortje bleef piepen. Toen de mevrouw van de beveiliging niets vond, liet ze me gewoon door. Geeft wel een veilig gevoel.

Krajicek

Hoe grappig het was dat er ook twee bekende Nederlanders meevlogen met hun kinderen. Richard Krajiceck en Daphne Deckers, ja het waren ze echt! Ik kan me voorstellen dat zij zich op dat moment wilden laten teletransporteren. Er was een heel onhandige mevrouw die met haar handbagage omhoog zat en die haar baby bij ‘Daph’ in de armen legde met de mededeling dat ‘zij dat wel zou willen’. Alsof het al jaren vrienden waren, terwijl ‘Daph’ nog aardig bleef. Ik weet niet wat ik had gedaan. Als je BN’er bent nemen de mensen toch wel heel gemakkelijk bezit van je.

Vliegfeest

Voor mijn ‘vliegfeest’ maakt het echter niet uit wie er verder aan boord zijn. Het blijft een noodzakelijk, handige want zeer tijdbesparende, maar geen leuke activiteit vind ik.
Thuis zaten we weer in de kou na een veilige landing.
En nu, een week later, realiseer ik me dat ik nog steeds mijn vakantiegevoel heb! Dat is een groeimoment in mijn ontwikkeling:)

De eerste werkweek van 2009 is alweer een feit.
Wat heb ik in de tussentijd gezien….ijspret, allemaal kinderen op het ijs. Grote mensen ook, maar die worden weer kinderen als ze op de schaats staan. Een heel onverantwoordelijk meneertje in Friesland die in zijn eentje een Elfstedentocht reed, terwijl de ijsmeesters nog geen sein ‘goed’ hadden gegeven.
Mensen met werkplezier, mensen die er eigenlijk nog geen zin in hadden, mensen die er wel zin in hadden, maar het werk als best zwaar ervaren.

Pfff als ik het zo weer teruglees zie ik alweer veel drukte. En dan toch het vakantiegevoel vasthouden!

Zo ben ik weer lekker aan de slag…

1 gedachte op “Aan de slag”

  1. Pingback: 7 tips voor het inrichten van je schrijfruimte – Moon op Safari

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Logo Moon op Safari

Moon op Safari alert ontvangen?

Laat je e-mailadres achter en je krijgt bericht.

Schrijfinspiraties bestellen

Start nu echt met schrijven

Ontmoet je Zelf…

Met schrijfinspiraties help ik jou om je Zelf te ontmoeten, zodat jij jouw eigen woorden vindt en ze durft op te schrijven zoals jij dat wil.

Je leert op een nieuwe manier schrijven je over je eigen leven en de dingen die je bezighouden met maar een doel: schrijf het eruit!

DOE MEE AAN DRIEMAANDEN SCHRIJFINSPIRATIES – 3 maanden schrijfinspiraties en hulp bij schrijven
oktober – november – december 2021

  • Iedere week een schrijfinspiratie – per email
  • Reflectie op de oefening en schrijfhulp – online
  • (Online) Schrijfcafé
  • Extra voor de liefhebbers: een besloten Facebookgroep voor het delen van je ervaringen en het stellen van vragen.

Ontmoet je Zelf ✍️❤️☀️