Over het leven
en de dingen die zich voordoen

Deel op facebook
Deel op pinterest

Ben ik vrij op mijn eigen Safari?

Tja, daar zat ik dan. In de wacht bij de garage voor een beurt die ik om wat voor reden altijd weer voor me uitschuif.
Wachten in de garage vind ik meestal wel prettig. Even in een andere omgeving met mijn schrijfwerk. Een beetje om me heen kijken naar potentiële klanten en autoverkopers die hun best doen om de klanten te paaien. Fijn sterk kopje koffie erbij uit een machine die wel lekkere koffie zet.
Ruis om me heen, waardoor ik spontane flitsen van inspiraties tot me krijg die ik in alle rust kan opschrijven. De koffiecorner (lekker ouderwets woord;) is overzichtelijk, dus ik zie meteen wanneer mijn auto weer buiten staat en mijn werktijd erop zit.
 

Achtergrondgeluid

Op de tv-aan-de-wand gaat het op de achtergrond nog steeds over covid-19. Over de vaccins en de vraag of gezonde kinderen nu wel of niet moeten worden gevaccineerd met een preparaat waarvan nog niet bekend is wat het op de lange termijn met ons immuunsysteem zal doen. Het onderwerp van de discussie blijft warm: het vaccin.
Wie had kunnen denken dat de samenleving al meer dan een jaar bezig is met het verkrijgen van een nieuw leven na de pandemie. Nog steeds discussies over maatregelen die wel of niet doeltreffend zijn. Welke vaccins je moet hebben en welke vooral niet vanwege de mogelijke bijwerkingen. In mijn vrienden- en kenniskring bestaan diverse standpunten.

 • Felle voorstanders voor de vaccinatie, de mensen die zich bij de eerste gelegenheid lieten vaccineren.
 • De dan ben ik van de rompslomp af prikkers. Die hun reizen in gevaar zien komen. Mensen die het eigenlijk niet willen, maar toch een prik halen.
 • En de kritische denkers, die afwachten tot er meer bekend is over de werking en bijwerkingen van het vaccin. Die schijnen wappies te heten. 

Vaccinatiedrift

De laatste keer dat ik het controleerde woonde ik in een vrij land. De polariserende discussie als je vertelt (nog) niet mee te doen aan de vaccinatiedrift, is mij een groot raadsel. Oordelen vliegen over tafel. Terwijl…als je eerlijk bent: niemand weet nog wat echt werkt, wat waar is en hoe je nou werkelijk geen kans maakt op ziek worden na besmetting met het covid-19 virus. Of na vaccinatie.
Ik ben er moe van. Ook van de politici met hun opmerkelijke uitspraken, die nooit toegeven dat zij het ook niet weten.
Alle meneren en mevrouwen rivm’ers en omt’ers – en niet te vergeten de farmaceuten  – die weten wat goed is voor ons. En voor de kinderen. De wetten die voor onze ogen uit de grond gestampt worden en waar veel mensen (en nu dus ook kinderen) nog voor staan te juichen ook: want dan kunnen we weer alles doen wat we altijd deden.
Echt, ik ben niet van de politiek en ik heb geen enkel belang, maar toen ik deze video van Tijn Touber zag, vroeg ik me werkelijk af waartoe we als mensheid in staat zijn.
 

Illusie

Ook vandaag heb ik niet de illusie dat ik HET antwoord ken.
De wereld waarin we zijn beland. De keuzes die we voor ons laten maken. Het is wonderlijk en ik vraag me af hoe onze ‘politieke leiders’ vijf jaar geleden hadden gereageerd op de vraag of er in Nederland een maatschappelijke vaccinatieverplichting zou worden ingevoerd om deel te mogen blijven nemen aan het openbare leven. Of dat je anders dat de portemonnee zou moeten trekken voor tests om je gezondheid aan te tonen. Ook als je in geen ‘tig jaar een dokter bezocht hebt en je tiptop voelt.
 

Uitsluiten

Het engste van het algemeen heersende politieke standpunt en de snelle wetsaanpassingen die zijn gedaan om een juridische grondslag te creëren voor uitsluitende maatregelen, vind ik de manier waarop dat wordt gecommuniceerd in de media. Tegengeluiden worden amper gehoord, terwijl ze er wel degelijk zijn. En ondertussen worden er al mensen uitgesloten. Dit vind ik ronduit gevaarlijk. De gezondheidsraad noemt het wel als risico, maar adviseert tegelijkertijd wonderlijk.
Van uitsluiten is nog nooit iets goeds voortgekomen. Lees de geschiedenisboeken (oud) of de krant (nieuw) er maar op na. En dan maakt het onderwerp he-le-maal niet uit.  Zoals: het wapperen met regenboogvlaggen is één, maar het omarmen van een LHBTIQ+’er is twee. Over buitenlanders gesproken, of ouderen of obese…ga zo maar door…
 
Ik voel het alweer, mijn Aries-Ram bloed begint  te koken, daarom hou ik ermee op. Even een paar weken er tussenuit. Ontspannen. Mijn zomerstop.
 
Een prachtige zomer gewenst in goede gezondheid en wijze besluiten!
 
Tot eind augustus,
 
Moon ✍️❤️☀️
 

Ps.

Uitnodiging: Als je deze zomer tot jeZelf wil komen door middel van (door)schrijven geef je dan op voor de Zomer Schrijfprikkels. Hier vind je alle informatie en kun je inschrijven.

2 reacties op “Vaccin of (vacc)uitsluiten?”

 1. Lieve Moon,
  Ik lees je verhalen graag, en zo mooi beschreven weer. We leven in een gekke wereld nu. Mijn mening, laat iedereen in zijn waarden, en wees tolerant naar de ander. Zo houden we de vrede in stand,, anders zou dit wel eens helemaal uit de hand kunnen lopen.
  Fijn vakantie, en ik kijk al uit naar de volgende “Moon op Safari “

  1. Dank je voor je reactie Carla,
   Zo belangrijk om nu niet in de angst te schieten (nooit trouwens;) , uit liefde te blijven handelen – en met een dosis gezond verstand.
   Fijne zomervakantie en tot de volgende safari ✍️❤️☀️

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Logo Moon op Safari

Moon op Safari alert ontvangen?

Laat je e-mailadres achter en je krijgt bericht.

Schrijfinspiraties bestellen

Start nu echt met schrijven

Ontmoet je Zelf…

Met schrijfinspiraties help ik jou om je Zelf te ontmoeten, zodat jij jouw eigen woorden vindt en ze durft op te schrijven zoals jij dat wil.

Je leert op een nieuwe manier schrijven je over je eigen leven en de dingen die je bezighouden met maar een doel: schrijf het eruit!

DOE MEE AAN DRIEMAANDEN SCHRIJFINSPIRATIES – 3 maanden schrijfinspiraties en hulp bij schrijven
oktober – november – december 2021

 • Iedere week een schrijfinspiratie – per email
 • Reflectie op de oefening en schrijfhulp – online
 • (Online) Schrijfcafé
 • Extra voor de liefhebbers: een besloten Facebookgroep voor het delen van je ervaringen en het stellen van vragen.

Ontmoet je Zelf ✍️❤️☀️