Schrijfinspiratie

Hoe vaak heb ik het niet gehoord de vragen en opmerkingen:

 • Wie ben ik om mijn ervaringen op te schrijven?
 • Ik heb een verhaal in mijn hoofd, maar heb geen idee hoe ook het moet aanpakken om het op papier te zetten!
 • Ik ben zo dyslectisch als een deur, dus ik kan helemaal niet schrijven.
 • Waarom zou ik schrijven? Zo interessant is mijn leven nou ook weer niet.
 • Ik heb zoveel verhalen in mijn hoofd dat ik niet weet waar ik moet beginnen met vertellen. Laat staan op papier.

Ik geloof het allemaal, wat je zegt. Alleen komt er zo geen letter meer op papier, terwijl het zo leuk kan zijn: schrijven in ontspanning en daarom geef ik je graag mijn motto door:

Schrijf ontspannen en wees lief voor jezelf. Gun jezelf ik-tijd met een fijne pen en een mooi notitieboek met het lekkerste papier, wat schrijven ook nog eens een tot leuk werkje maakt. Want schrijven is ook genieten. Genieten van de rust. Genieten van de verhalen die zich uiteindelijk als vanzelf op papier ontstaan. En het zijn gewoon jouw eigen woorden, jouw eigen ervaringen, jouw eigen gevoelens, jouw eigen oplossingen.

Ben jij een vrouw van 50 of ouder?

… of anders gezegd: ben jij een vrouw van een zekere leeftijd (vezl;)?
En…heb jij:
 • Behoefte aan Ik-tijd?
 • Een passie voor pennen en mooie notitieboeken?
 • Zin om dat te combineren in je eigen schrijftijd?
Alle verhalen die je allang in je hoofd hebt zitten en die je nu toch echt eens op papier wil zetten, maar hoe? Hoe pak je dat aan?

Heb jij een schrijfdrempel?

 • Of weet je wel wat je wil schrijven, maar het komt er gewoon niet uit?
 • Wil je zoveel schrijven dat je door de bomen het bos niet meer ziet?
Met andere woorden…. Ben jij op zoek naar schrijfinspiratie?

Wat je niet leert bij Schrijf met Moon

 • Een roman schrijven; nee je leert geen roman schrijven. Misschien dat jouw gedachten wel een roman waard zijn, maar de eerste stap is dan toch: starten met het opschrijven van jouw ideeën. Over je schrijfdrempel heenstappen
 • Correct Nederlands schrijven; nee, het is geen taaltraining. Het kan zomaar zijn dat als je door deze schrijfinspiraties meer gaat schrijven, je Nederlands beter wordt, gewoon door de schrijfroutine die je gaat ontwikkelen. Ook kan ik je daarbij taaltips geven, maar ik geef geen Nederlandse taalles
 • Therapie; nee, ik geef geen therapie, maar ik geef het toe dat het opschrijven van ervaringen en gevoelens enorm kan opluchten. Helemaal als je diepste gevoelens ineens opborrelen door wat het schrijven kan losmaken, maar ik ben geen schrijftherapeut…ik ben een schrijfinspirator!

Wat je wel leert - Wat er kan gebeuren…

Opluchting - Leegschrijven lucht op (zoals ik net al schreef)

Vertrouwen - vertrouwen in je schrijven, want het blijkt dat jij wel degelijk kan schrijven en dat wat jij op papier wilt zetten, gewoon op het papier terecht kan komen.

Ontspanning - Schrijven in fijne schriften met lekkere pennen ontspant. Het is pure ik-tijd die je vult met je eigen woorden. Hoe jij dat wilt.

Creatie - Creatieve impulsen komen los als je eenmaal aan het schrijven bent. Je creëert een kader voor je ideeën. Dat kan zaken op een rijtje zetten, waardoor je ineens zicht krijgt op wat jij zelf creëert met jouw woorden.

Ordening - Dat rijtje met ‘zaken’ ervaringen, emoties, gedachten kan de brij in je hoofd (en je hart;) ordenen.

Inspiratie - Of je komt door associatieve schrijfoefeningen op een lumineus idee, waarvan je denkt: dat ik dat nou nog niet eerder ingezien heb. Actie - Na het opschrijven van jouw rijtje dingen die je altijd al had willen opschrijven kan het zijn dat je de behoefte voelt om in actie te komen door een roer om te gooien, of wat dan ook.

Intuïtie - Of het leegschrijven, gewoon opschrijven van wat er in je opkomt, opent het luikje van je intuïtie, waardoor je gebeurtenissen in je leven ineens beter kunt plaatsen of puzzelstukjes in jouw leven plotseling op hun plek vallen.

Kortom: schrijven om het eens op te schrijven zonder pretenties, zonder je innerlijke beoordelaar, zonder drempels, gewoon omdat het nu jouw tijd is om te schrijven. Lekker te schrijven. Tijd om te Schrijven met Moon

Hoe ga je dat doen?

Na inschrijving en betaling krijg je:
 • 8 weken lang schrijfinspiraties om jou in de pen te doen klimmen
 • Toegang tot onze besloten Facebookgroep
 • En extra’s als video’s met mijn verhalen, handige lijstjes, handige adressen en losse schrijftips

InschrijvenMollie error: Unauthorized Request - Missing authentication, or failed to authenticate


Inschrijven